Няколко съвета за почистване след пожар в София

След пожар в София трябва да почистите възможно най-бързо

Ето няколко съвета как да натиснете:

  1. Не докосвайте нищо, което е било изложено на топлината на огъня – то може да гори и вие да се нараните!
  2. Стойте далеч от открити пламъци или всякакви открити електрически проводници или оборудване, докато не са проверени от експерти. Професионалистите знаят какво правят (това е важно, защото може да причини щети).
  3. Ако има повреди от вода, не го използвайте! Във водата може да има химикали, които да причинят сериозни наранявания. Такива наранявания стават когато влязат в контакт с кожата или дрехите. Затова дори не се опитвайте да я използвате за почистване след пожар, освен ако някой не ви каже друго!

След пожар е важно да се почисти възможно най-бързо

Ако не го направите, домът ви може да се замърси с вредни материали и да се изложи на риск от продажба.

Има три основни области, които трябва да се почистят след пожара:

  1. Районът около този пожар (напр. на пода или в други помещения). Тази зона трябва да се измие с вода и да се дезинфекцира със сапун и белина.
  2. Зоната, в която са живели хора при възникването на пожара (напр. на легла, дивани и др.). Тази зона също трябва да се измие с вода и да се дезинфекцира със сапун и белина.
  3. Всички зони, в които е приготвена храна (напр. кухненски плотове), също трябва да се почистят старата със сапун и белина, преди да се приберат хранителните продукти обратно в оригиналните им контейнери или да се изхвърлят напълно, ако е необходимо, почистващи препарати като обезмаслители).

След пожар е важно да почистите бъркотията с няколко съвета от фирма за почистване

Първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че никой не е ранен или хванат в капан в дома ви. Ако има наранявания или смъртни случаи, незабавно се обадете на службата за спешна помощ и им дайте цялата необходима информация.

След като се уверите, че всички са в безопасност, трябва да съберете всичките си вещи и да ги подредите така, че да не се повреждат от водата или дима по време на почистването. Също така трябва да се уверите, че в дома ви няма никакви опасности, така че пожарникарите да могат безопасно да влязат в него, без да бъдат причинени от електрически системи или други опасни материали (например химикали).

След като се погрижите за всичко, е време за сериозно почистване! Ще искате да използвате киселинен неутрализатор като оцет или амоняк (не белина), за да отстраните всички останали остатъци от дим от повърхности като плотове и подове, преди да почистите с четка или гъба, използвайте ензимен почистващ препарат като CLR (който ще помогне за премахване на маслата при контакт с кожата) или Meguiar’s Green Cleaner (който съдържа естествени ензими, които разграждат органичните съединения).

След пожар е важно да получите няколко съвета за доброто почистване

Първата стъпка е да спрете навлизането на водата в сградата. Ако в района има водоизточници, изключете главния вентил и ги източете, за да не се напълни отново с вода.

След това отворите всички прозорци и врати, за да може въздухът да циркулира в дома ви. Това ще помогне да предотвратите натрупването на мухъл и плесен по стените и подовете.

Също така е важно да отстраните всички отпадъци около имота си, които могат да бъдат опасни, ако останат след пожара. След пожар може да ви се наложи да използване някой препоръки за почистване и дезинфекция след туп в София.

Ако у дома ви има домашни любимци или деца, уверете се, че знаете какво да направите, ако попаднете на нещо опасно или токсично след пожар: незабавно се обадете на 112!

Няколко съвета за почистване след пожар в София