Извозване на храсти и дървесни отпадъци

Извозване на храсти и дървесни отпадъци в София 089 500 5000

Имате нужда от спешно почистване на двора, защото сте си позволили да го занемарите до голяма степен. Отлагането във времето няма да ви улесни. Напротив, събира се за извозване на храсти и дървесни отпадъци, много повече работа. Почистването на двора ще ви коства много повече време и усилия, отколкото да го поддържате. Принципно пролетта е най-подходящото време за извършването на тази дейност. Това не означава, че когато двора има нужда от почистване и извозване на отпадъците, трябва да отлагате. Заемете се със задачата незабавно.

извозване на храсти и дървесни отпадъци

Работата по извозване на храсти и дървесни отпадъци определено не е малко и едва ли ще успеете ами да се справите с нея. Извикайте си помощници. Ако никога не сте извършвали такава дейност, по-добре се обадете на момчетата, които ще дойдат на място и ще се справят с ангажимента бързо и качествено. Те имат необходимата техника за работа в двора – електрически резачки, електрически коси, товарен транспорт и други.

Как се режат и изкоренят стари дърва в двора?

Ако в двора ви има дърво, което трябва да бъде изкоренено или отрязано, не прибързвайте. Има си процедура, която трябва да спазите преди да пуснете електрическия трион. Ако дървото, от което искате да се отървете, се окаже защитен вид, ще бъдете санкционирани от общинските власти, в момента, в който го отрежете.

Еколозите предвиждат метод, който ще помогне за опазване на дървото и същевременно вие ще махнете това, което ви пречи. Препоръчва се изкореняване и преместване на дървото, не може да бъде рязано. За да се задейства този план, трябва да подадете молба в Общината да дойде специалист, който да даде препоръки какво да се направи за опазването на вида. Екологът, който ще дойде, ще каже къде трябва да бъде преместено дървото след изкореняването. В никакъв случай не се заемайте с каквато и да било инициатива, преди да сте направили консултация с вещо лице. Бъдете сигурни, че ще се намери някой добросъвестен съсед, който няма да спести нищо и ще ви издаде на отговорните органи. Дори дървото да е във вашия двор, то е защитено, ако е специален вид. Изкореняването и местенето му трябва да е съгласувано с компетентните органи.

извозване на храсти

Затова уредете този въпрос предварително, за да няма спънки след като дойдат хамалите в двора ви да си свършат работата бързо и ефективно, а не да се налага да чакат или да идват повторно. Така спекулирате с тяхната ангажираност, а и губите свое ценно време. Когато е изяснено какво ще се прави с въпросното дърво, вече ще можете да информирате бригадата за случая. Момчетата ще знаят с каква техника да дойдат на място.